Αγορές: Στο «κόκκινο» Χ.Α. και Ευρώπη

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 10:51
UPD:11:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πτωτικές τάσεις επικρατούν λίγο μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους κλάδους που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα κέρδη να δέχονται σήμερα τις ισχυρότερες πιέσεις. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ. Καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες για ενίσχυση του προγράμματος PEPP κατά 500 δισ. ευρώ, εάν τελικά η απόφαση αυτή δεν έρθει θα μπορούσε να πυροδοτήσει έντονη απογοήτευση.

Στις 10:46 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,54% όσο και ο DAX στη Φραγκφούρτη.  Ως βαρίδι και στους δύο δείκτες λειτουργούν οι κλάδοι αυτοκινήτου και τραπεζών. Στον πρώτο ο κλάδος αυτοκινήτου σημειώνει πτώση 2,5% και εκείνος των τραπεζών υποχωρεί 1,8%. 

Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία ανακοίνωσε ένα σχέδιο ύψους 130 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομίας της, οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφουν απώλειες από 2,6% έως 4,5%. 

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο -0,4%, ενώ εντονότερες είναι οι ρευστοποιήσεις στον Νότο. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσιάζει απώλειες λίγο μεγαλύτερες του 1%.

Αρνητικό το κλίμα και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση 0,6% στις 670 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα