ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2001 15:24
UPD:15:25

EVEREST Α.Ε.

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ (26/3/2001) που αναφέρεται σε επικείμενη πλειοψηφική συμμετοχή σε ομοειδή επιχείρηση, η εταιρία EVEREST Α.Ε. σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «1) όπως έχει αναφερθεί και στο Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας EVEREST Α.Ε. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 12/7/2000 η διαδικασία για την συμμετοχή της EVEREST Α.Ε. στην αλυσίδα La Pasteria βρίσκεται σε εξέλιξη (διαπραγματεύσεις, αποτιμήσεις, έλεγχοι), 2) σχετικά με το τίμημα των 400 εκατ. δρχ. αποτελεί πρόβλεψη της εταιρίας EVEREST Α.Ε. και αφορά μόνο το κατάστημα της Γλυφάδας, 3) μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που απαιτούνται για την υλοποίηση της συνεργασίας και εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη και οριστική απόφαση συνεργασίας, οποιασδήποτε μορφής, τότε η εταιρία EVEREST Α.Ε. θα προχωρήσει στις, σύμφωνα με το νόμο, ανακοινώσεις προς ενημέρωση των αρμοδίων αρχών και του κοινού.›

SYSWARE Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε την 29/3/2001, μεταξύ των άλλων:

- Ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2000 και την καταβολή μερίσματος ύψους 621 εκ. δρχ. δηλαδή 25 δρχ. ανά μετοχή για την χρήση 2000 με δικαιούχους τους κατόχους μετοχών της εταιρίας στην λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 30/3/2001. Ετσι οι μετοχές της εταιρίας από την 2/4/2001 θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης του μερίσματος. Η ημερομηνία έναρξης της διανομής, καθώς και ο τρόπος πληρωμής τυ μερίσματος θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας.

- Ανακάλεσε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28/11/2000 και που αφορούσαν α) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών β) στην μερική παραίτηση των παλαιών μετόχων της εταιρίας, από το δικαίωμα προτίμησης τους και εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. να διαθέσει τις μετοχές αυτές στους εργαζόμενους της εταιρίας και γ) στην Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.

- Ενέκρινε την αλλαγή τρόπου διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας όπου ποσό 1.187 εκ. δρχ. που προοριζόταν για αγορά οικοπέδου, ανέγερση κτιρίου και έργα υποδομής, λόγω μη εύρεσης κατάλληλου οικοπέδου χρησιμοποιήθηκε για εξαγορά άλλων εταιριών όπως αναφέρεται αναλυτικά στο Ετήσιο Δελτίο.

ΕΛΑΪΣ Α.Ε.

Η εταιρία UNILEVER HELLAS Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωστοποιούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 1 της Απόφασης υπ’ αριθμ. 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με την ιδιότητά μας ως συνδεδεμένης εταιρίας με την εταιρία ΕΛΑΪΣ Α.Ε. κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, ότι προτιθέμεθα κατά την χρονική περίοδο από 2/4/2001 έως 30/4/2001 να προβούμε στην αγορά μερικώς και μέχρι 100.000 μετοχών της εταιρίας αυτής. Οι ανωτέρω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας HSBC ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Χρηματιστηριακή ΑΕ.›

ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι στην από 19/3/2001 επιστολή μας προς το Χ.Α.Α. που αφορούσε γνωστοποίηση του κ. Θεοδώρου Α. Καλούδη για την πρόθεση μεταβίβασης 100.000 μετοχών της ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε., εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η γνωστοποίηση έγινε βάσει της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.›

ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. και ο κ. Αθ. Πουλιάδης, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν τα ακόλουθα: «Σε εφαρμογή του Π.Δ. 51/1992 και της απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, σας ενημερώνουμε με την παρούσα, ότι ο κύριος μέτοχος Αθ. Πουλιάδης θα προβεί στην μεταβίβαση 5.098.000 μετοχών ήτοι ποσοστού 10,077% από σήμερα μέχρι 30/3/2001. Η μεταβίβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί προς συγγενικά του πρόσωπα μέσω της ARTION ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.›

ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.

Η ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. με ανακοίνωση της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E., κατά τη συνεδρίασή τους της 21/3/2001, αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο Τραπεζών, με απορρόφηση της ΤΕΛΕΣΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. από την ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. Η συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 12 του ν. 2744/25.10.1999, με ενοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των δύο Τραπεζών (παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 2515/1997), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει. Η 31/12/2000 ορίσθηκε κοινή ημερομηνία μετασχηματισμού και ως ισολογισμοί μετασχηματισμού θα χρησιμοποιηθούν οι ισολογισμοί της 31/12/2000 με βάση τις καταχωρήσεις στα αντίστοιχα βιβλία απογραφών και ισολογισμών των δύο Τραπεζών.›

INFO – QUEST Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία INFO – QUEST Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «H ΙΒΜ Ελλάδος και η INFO-QUEST, ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους, στους τομείς της διανομής και της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, η INFO-QUEST, αναλαμβάνει τη διανομή όλης της οικογένειας των προϊόντων του Personal Systems Group της ΙΒΜ, που περιλαμβάνει τα brands: ΙΒΜ eServer xSeries (Netfinity), ΙΒΜ ThinkPad, ΙΒΜ NetVista Desktops, και IntelliStation, την πλήρη δηλαδή σειρά των PC Servers, των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρίας. Τα προϊόντα ΙΒΜ θα διατίθενται πλέον μέσω του εκτεταμένου δικτύου διανομής της Info-Quest σε όλη την Ελλάδα. Σε επίπεδο ολοκληρωμένων λύσεων, όπου ήδη η Info-Quest αποτελεί έναν από τους Business Partner Solution Providers της ΙΒΜ, η συνεργασία των δύο εταιριών επεκτείνεται στα Συστήματα Αποθήκευσης Δεδομένων (Storage) και στο e-business. Ως Storage Solution Provider, η Info-Quest, θα στοχεύσει στην αξιοποίηση των μεγάλων ευκαιριών, που προκύπτουν από την ανάγκη των σύγχρονων επιχειρήσεων για άρτια και άμεση διαχείριση του όγκου των δεδομένων τους. Ως WebSphere και e-Business Corporate Reseller, θα αξιοποιήσει την οικογένεια προϊόντων της πλατφόρμας IBM WebSphere, στις ολοκληρωμένες επιχειρησιακές εφαρμογές e-business, που σχεδιάζει και υλοποιεί.›

Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σήμερα, 28 Μαρτίου 2001, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΣΜΕΧΑ, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εταιρείας Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ από τους κ.κ. Ν. ΑΠΕΡΓΗ Διευθύνοντα Σύμβουλο και ΕΜΜ. ΣΚΟΥΡΤΗ Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τη στρατηγική ανάπτυξης και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο λειτουργούσε με 33 καταστήματα και στην λήξη της εταιρικής χρήσης 2000 αριθμούσε 40 καταστήματα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει ακόμη δύο καταστήματα ( του Εύοσμου Θεσσαλονίκης και του Κερατσινίου) και σύντομα θα λειτουργήσει και το κατάστημα στον Αγ. Δημήτριο. Μέχρι το τέλος του 2001 προγραμματίζεται να λειτουργήσουν επιπλέον 8 καταστήματα για την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ενώ σε επίπεδο Ομίλου θα λειτουργήσουν 25 νέα καταστήματα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Το νέο site - ηλεκρονικό κατάστημα της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ βρίσκεται στη φάση των τελικών δοκιμών. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό και πέρα από οτιδήποτε άλλο υπήρχε μέχρι σήμερα. Πρώτον επειδή παρέχει την δυνατότητα on-line χρέωσης του πελάτη, και δεύτερον επειδή γίνεται συνεχής έλεγχος των αποθεμάτων, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή ο πελάτης ότι το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει είναι διαθέσιμο. Η πλήρης λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος πιστεύουμε ότι θα είναι εφικτή εντός του Απρίλη και το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα θα δέχεται παραγγελίες για όλες της κατηγορίες εμπορευμάτων, τις οποίες εμπορεύεται η εταιρεία.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Όμιλος ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ εντός του Απριλίου ολοκληρώνει την ανέγερση σύγχρονου κέντρου διανομής στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Εντός οικοπέδου 40 στρεμμάτων, σε α’ φάση ολοκληρώνεται κτιριακός χώρος 12.500m² με σύγχρονους γραφειακούς χώρους 1070m². Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του κτιρίου για άλλα 7.600m². Το κέντρο διανομής πέραν των αναγκών διανομής των προϊόντων στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, θα καλύψει και τις αποθηκευτικές ανάγκες που θα προκύψουν, λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2000

Το 2000 ο κύκλος εργασιών της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ έκλεισε στα 82,9 δις. (χωρίς τις πωλήσεις προς την ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ) έναντι 62,9 δις. το 1999 πραγματοποιώντας αύξηση των πωλήσεων κατά 31,9%, . Τα κέρδη ανήλθαν σε 7,6 δις. έναντι 2,8 δις. το 1999, δηλαδή πραγματοποιήθηκε μία αύξηση κερδοφορίας της τάξεως του 170,1%. Επίσης οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ανήλθαν σε 134,4 δις. έναντι 105,7 δις. το 1999 πραγματοποιώντας αύξηση κατά 27,2%. Τα ενοποιημένα κέρδη ανήλθαν σε 5,1 δις. έναντι 2,4 δις. το 1999, δηλαδή πραγματοποιήθηκε μία αύξηση κερδοφορίας της τάξεως του 107,6%.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 2001

Ο κύκλος εργασιών για το 2001 προβλέπεται, μόνον για την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, να φτάσει τα 114,4 δις. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων τα 7,7 δις. ενώ σε ενοποιημένη βάση ο ισολογισμός του Ομίλου ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που συμπεριλαμβάνει τις εταιρίες ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΡΑΔΙΟ-ΑΘΗΝΑΙ, ONE-WAY, και EUROPE TECHNIC Τσεχίας, προβλέπεται να φτάσει στα 164,2 δις. τζίρο με ενοποιημένα κέρδη 7,9 δις. δραχμές.

Επίσης επισημαίνεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το 2001 είναι η ολική ή μερική αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου.

Σχετικά με την θυγατρική μας ONE WAY θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το 2001 θα αποτελεί την μοναδική αλυσίδα η οποία θα συνεργάζεται απευθείας και με τα 3 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Stet, Panafon παρέχοντας στον τελικό καταναλωτή όλες τις δυνατές επιλογές.

Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, που έχει θυγατρικές τις εταιρίες ΡΑΔΙΟ-ΑΘΗΝΑΙ, ONE-WAY και EUROPE TECHNIC, είναι μέλος του Ομίλου FOURLIS.›

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Κύριοι Στρατηγικοί στόχοι του Ομίλου είναι ο μετασχηματισμός του από πετρελαϊκό σε πλήρως καθετοποιημένο ενεργειακό όμιλο, με σημαντικό μερίδιο στα ενεργειακά προϊόντα στην Ελλάδα και τη ΝΑ – ΚΑ Ευρώπη και παράλληλα η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας στην επόμενη πενταετία. Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου και η κυρίαρχη θέση του στην Ελληνική αγορά εγγυώνται την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 δις δρχ. για την επόμενη πενταετία, που στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των υφιστάμενων μονάδων καθώς και τη λειτουργική και γεωγραφική επέκταση του Ομίλου. Οι επενδύσεις του Ομίλου από 91,6 δις δρχ. το 1999 αυξήθηκαν το 2000 σε 121,9 δις δρχ. με κύριους άξονες την αύξηση της συμμετοχής στην ΔΕΠΑ από 12,5% σε 35%, την ολοκλήρωση της μονάδας BOPP – φιλμ στην Κομοτηνή, την κατασκευή των μονάδων διαχωρισμού προπυλενίου στον Ασπρόπυργο και πολυπροπυλενίου στην Θεσσαλονίκη και την έναρξη εργασιών του αγωγού Θεσσαλονίκη – Σκόπια. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων τα προ φόρων κέρδη το 2000 ανήλθαν σε 94,7 δις δρχ. παρουσιάζοντας άνοδο κατά 47% σε σχέση με το 1999. Το 2000 και τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 228 δρχ., σε σύγκριση με 173 δρχ. το 1999 και 116 δρχ. το 1998. Η αύξηση στα κέρδη οφείλεται κύρια στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, στα υψηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης και τη συνεχιζόμενη βελτίωση στην λειτουργική αλυσίδα εφοδιασμός – διύλιση – διάθεση που σε συνδυασμό με την συγκράτηση του κόστους αυξάνουν σταθερά την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.›

BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.

Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα κάτωθι: «Η εταιρία μας συμμετέχει κατά ποσοστό 50% στην ιδρυθείσα σήμερα Ανώνυμη Εταιρία υπό την επωνυμία NET SALES ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με έδρα τον Δήμο Καλλιθέας Αττικής και σκοπό τον αναλυτικά περιγραφόμενο στο καταστατικό της, η οποία θα δραστηριοποιείται στον τομέα υψηλών τεχνολογιών. Το κεφάλαιο της Ανώνυμης αυτής εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των δρχ. 40.000.000, κατανεμόμενο σε 40.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας (1.000) δρχ. εκάστης, στο οποίο συμμετέχει η εταιρία μας με το ποσό των δρχ. 20.000.000, στο οποίο αντιστοιχούν (20.000) μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 1.000 εκάστης. Κατά το υπόλοιπο 50% της άνω συσταθείσης εταιρίας συμμετέχει σε αυτήν ο κ. Λυμπέρης Πλέτσας του Αθανασίου, κάτοικος Βριλησσίων Αττικής, οδός Φλωρίνης αριθμ. 45.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια της στρατηγικής επέκτασης του Ομίλου, βάσει της οποίας το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης του Δικτύου Καταστημάτων εξάγεται σε χώρες του εξωτερικού, η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ προχώρησε στην εξαγορά της Πολωνικής αλυσίδας καταστημάτων ΕΚΟ Contel με στόχο την δημιουργία 90 καταστημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Το Δίκτυο Καταστημάτων ΕΚΟ Contel δραστηριοποιείται στη λιανική πώληση προϊόντων και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Βαρσοβία και έχοντας 54 ιδιοεκμεταλλευόμενα και sub – dealers καταστήματα σε ολόκληρη την χώρα. Είναι δε, εμπορικός συνεργάτης του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας PTC – ERA, το οποίο κατέχει μερίδιο αγοράς 42% και αποτελεί τον ηγέτη στην Πολωνική αγορά. Κύριος στόχος του Ομίλου είναι η δυναμική είσοδός του στην αγορά της Πολωνίας, μέσω της αναδιοργάνωσης και περαιτέρω επέκτασης του εδραιωμένου Δικτύου καταστημάτων της ΕΚΟ Contel στην συγκεκριμένη αγορά.›

ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP Α.Ε.

Η εταιρία ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Η ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή της με ποσοστό 30% στο ιδρυτικό κεφάλαιο της εταιρίας Euroforms Α.Ε. Το σύμφωνο μετόχων προβλέπει την αύξηση του ποσοστού της ΙΜΑΚΟ σε 70% μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2001 μέσω δύο τμηματικών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η Euroforms Α.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο της έντυπης πληροφορικής με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης μικρομεσαίων εταιριών. Η επένδυση της ΙΜΑΚΟ εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της για επέκταση των δραστηριοτήτων σε κερδοφόρους τομείς πέραν του εκδοτικού κλάδου.›

ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με Δημόσια Εγγραφή και Εισαγωγή των Μετοχών της Εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑ.Τ.: ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: TELESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: TELESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.

ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΛΛΑΣ), ΠΕΙΡΑΙΩΣ PRIME BANK, TELESIS ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Χ.Ε., EFG FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Χ.Ε., ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Α.Χ.Ε., ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ Α.Χ.Ε., ΣΙΓΜΑ Α.Χ.Ε., ΩΜΕΓΑ Α.Χ.Ε.

Η ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 348/85, καθώς και με τις ισχύουσες διατάξεις του Δ.Σ. του Χ.Α.Α., θα διαθέσει 819.800 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 200 δρχ. (ήτοι 0,59 Euro) από τις οποίες οι 780.810 θα διατεθούν με Δημόσια Εγγραφή και οι 38.990 με Ιδιωτική Τοποθέτηση. Οι νέες μετοχές προέρχονται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, που αποφασίστηκε στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων, της 27/10/1999, της 27/3/2000, της 28/8/2000 και της 06/12/2000 και θα εισαχθούν μαζί με της παλαιές και αυτές της Ιδιωτικής Τοποθέτησης στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α.. Πληροφορίες για την Εταιρεία, τις μετοχές και τον τρόπο διάθεσης περιλαμβάνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε μόνο όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 348/1985, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Χ.Α.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Τιμή Διάθεσης των μετοχών που διατίθενται με Δημόσια Εγγραφή θα καθοριστεί μετά το πέρας της περιόδου των εγγραφών και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 π.μ. της επόμενης εργάσιμης από τη λήξη της περιόδου των εγγραφών, μέσω των ΜΜΕ. Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (θεσμικοί, ιδιώτες–μη θεσμικοί) που θα συμμετάσχουν στη δημόσια εγγραφή. Η Τιμή Διάθεσης θα προσδιοριστεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι θεσμικοί επενδυτές στο Βιβλίο Υποβολής Προσφορών (διαδικασία «Βιβλίου Προσφορών› ή «Book Building›). Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Εγγραφής που αφορά τους θεσμικούς επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εγγραφές των ιδιωτών επενδυτών το διάστημα 28-30 Μαρτίου 2001. Οι θεσμικοί επενδυτές θα υποβάλλουν τις προσφορές τους, μέσω του Κυρίου Αναδόχου και των Λοιπών Αναδόχων, για μετοχές της Εκδότριας εντός του δεσμευτικού εύρους το οποίο θα ανακοινωθεί μέσω των ΜΜΕ το αργότερο μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη από την έναρξη της Δημόσιας Εγγραφής. Σημειώνεται ότι για τον προσδιορισμό του εύρους τιμών θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Pre-Marketing σε συνδυασμό με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Λοιπούς Αναδόχους. Η ανώτατη τιμή του εύρους τιμών δεν θα υπερβαίνει την κατώτατη κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Το εύρος της τιμής διάθεσης θα καθοριστεί σε Euro με ενδεικτική αναγραφή του δραχμικού ισοτίμου σύμφωνα με τους κανόνες στρογγυλοποίησης που ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 2842/2000. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή διάθεσης θα οριστεί μεταξύ του ανώτατου και του κατώτατου ορίου του προαναγγελθέντος εύρους τιμών. Οι ιδιώτες επενδυτές θα εγγράφονται στην ανώτατη τιμή του εύρους που θα ανακοινωθεί.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ώρες από την Τετάρτη 28 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2001 στα γραφεία και το δίκτυο των καταστημάτων των παραπάνω αναδόχων. Η διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου θα γίνεται από τα καταστήματα και τα γραφεία των Αναδόχων, καθώς και από το Χ.Α.Α.

Η διαδικασία διάθεσης και κατανομής των μετοχών στους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (9/201/10.10.2000).

Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.Α. θα αποτελεί ο τίτλος των δέκα (10) μετοχών. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μία (1) τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 10 μετοχές) ή για ακέραιο αριθμό μονάδων διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 20, 30, 40 μετοχές κλπ.). Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της αξίας της έκδοσης με Δημόσια Εγγραφή στην ανώτατη τιμή του δεσμευτικού εύρους τιμών για 780.810 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Οι επενδυτές για να συμμετάσχουν στη Δημόσια Εγγραφή πρέπει να τηρούν ενεργό Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σ.Α.Τ. προκειμένου να καταχωρηθούν οι μετοχές που θα αποκτήσουν. Ο κωδικός αριθμός της Μερίδας Επενδυτή και ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών θα αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής. Επίσης, οι επενδυτές πρέπει να ορίζουν το Χειριστή που επιθυμούν για τις μετοχές που θα τους κατανεμηθούν, συμπληρώνοντας τον κωδικό τους αριθμό στην αίτηση εγγραφής. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επενδυτής δεν επιθυμεί να ορίσει Χειριστή, στην αίτηση εγγραφής πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (999), προκειμένου οι μετοχές του να μεταφερθούν στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας του, του οποίου χειριστής είναι το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών. Συνιστάται πάντως στους επενδυτές να ορίζουν Χειριστή στην αίτηση εγγραφής και να αποφεύγουν τη μεταφορά των μετοχών τους στον Ειδικό Λογαριασμό, προκειμένου να μπορούν αμέσως μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης να διενεργούν πράξεις επί των μετοχών που θα τους κατανεμηθούν. Εφιστάται η προσοχή στους επενδυτές ότι αν δεν αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής ο κωδικός αριθμός Μερίδας Επενδυτή, ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών και ο κωδικός αριθμός του Χειριστή, ή αν ο αναγραφόμενος αριθμός είναι λανθασμένος, ο επενδυτής θα αποκλείεται από την κατανομή των μετοχών. Εάν μετά το πέρας της Δημόσιας Εγγραφής διαπιστωθούν περισσότερες της μίας εγγραφές του ιδίου προσώπου (με βάση τα στοιχεία Σ.Α.Τ. ή /και τα δημογραφικά στοιχεία του εγγραφόμενου), το σύνολο των εγγραφών αυτών θα αντιμετωπίζεται με ευθύνη του Κυρίου Αναδόχου ως ενιαία εγγραφή και θα ισχύουν οι σχετικοί με την κατά προτεραιότητα ικανοποίηση των εγγραφών περιορισμοί.

Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές εφόσον είτε έχει καταβληθεί στους Αναδόχους σε μετρητά ή με τραπεζική επιταγή το ισόποσο της εγγραφής, είτε έχει δεσμευθεί το ισόποσο της εγγραφής σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του επενδυτή ή σε λογαριασμούς των άϋλων τίτλων ομολόγων ή εντόκων γραμματίων κεντρικών κυβερνήσεων χωρών της Ζώνης Α, όπως αυτή ορίζεται στην ΠΔΤΕ/2054/1992 (εφεξής ?Ζώνη Α?) είτε, τέλος, έχει δεσμευτεί το προϊόν συμφωνίας επαναγοράς φυσικών τίτλων (reverse repo) κεντρικών κυβερνήσεων χωρών της Ζώνης Α. Η συμμετοχή στη Δημόσια Εγγραφή δεν μπορεί να γίνει με προσωπική επιταγή ή με τη δέσμευση άλλων αξιόγραφων ή αξιών, όπως μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ή με την παροχή οποιασδήποτε άλλης μορφής εξασφάλισης, όπως εγγυητικής επιστολής, ενεχύρου επί αξιόγραφων, εκχωρήσεως απαιτήσεων κλπ. Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μόνον εφόσον οι επενδυτές είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι των λογαριασμών βάσει των οποίων εγγράφονται. Μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει κάθε επενδυτής και της τιμής διάθεσης, θα αποδίδεται στο δικαιούχο το τυχόν καταβληθέν επιπλέον ποσό μετρητών και θα αποδεσμεύονται τα ποσά καταθέσεων ή οι άϋλοι τίτλοι με ταυτόχρονη χρέωση του λογαριασμού καταθέσεων ή με ταυτόχρονη καταβολή του ισόποσου της αξίας των μετοχών που κατανεμήθηκαν στον επενδυτή κατά περίπτωση, από τα ίδια καταστήματα των Τραπεζών ή των ΑΧΕ στα οποία είχε υποβληθεί η αίτηση εγγραφής. Τα δεσμευθέντα ποσά καταθέσεων υπόκεινται στους όρους της αρχικής κατάθεσης (προθεσμία, επιτόκιο, κλπ.) καθώς επίσης και η επιστροφή του τυχόν καταβληθέντος επιπλέον ποσού μετρητών θα γίνεται εντόκως (σύμφωνα με τα ισχύοντα επιτόκια ανά τράπεζα και κατηγορία καταθέσεων). Η «παράδοση› των μετοχών συντελείται με την οριστική καταχώρησή τους στο Λογαριασμό Αξιών των δικαιούχων. Η ημερομηνία καταχώρησης των μετοχών στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της Εταιρείας στον Τύπο μία τουλάχιστον εργάσιμη ημέρα πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χ.Α.Α. Ο αριθμός μετοχών που θα κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή θα αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό μονάδων διαπραγμάτευσης.

Η κατανομή των μετοχών στους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Ποσοστό 30% των μετοχών της δημόσιας εγγραφής, ήτοι 234.240 μετοχές, θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών ημεδαπών και αλλοδαπών θεσμικών επενδυτών, όπως αυτοί ορίζονται στην παραπάνω απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ποσοστό 70% των μετοχών της δημόσιας εγγραφής, ήτοι 546.570 μετοχές, θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία δεν είναι θεσμικοί επενδυτές.

Αν η ζήτηση σε μία από τις δύο κατηγορίες επενδυτών (θεσμικοί επενδυτές –φυσικά και λοιπά νομικά πρόσωπα) υπολείπεται τις αντίστοιχης προσφοράς και δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως η ζήτηση στην άλλη κατηγορία οι πλεονάζουσες μετοχές μεταφέρονται στην κατηγορία με την ανικανοποίητη ζήτηση.

Οι Ανάδοχοι έχουν υποχρέωση κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών που προέρχονται από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. αποφασίσει ότι δεν επιτυγχάνεται επαρκής διασπορά για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χ.Α.Α., ο Κύριος Ανάδοχος και οι Λοιποί Ανάδοχοι θα αποδεσμεύσουν το σύνολο των κεφαλαίων των επενδυτών. Κατά το μεσοδιάστημα το σύνολο των κεφαλαίων θα παραμείνουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς των επενδυτών εντόκως.

Κατανομή των Μετοχών στους Θεσμικούς Επενδυτές

Η τιμολόγηση και η κατανομή των μετοχών στους θεσμικούς επενδυτές θα αποφασιστεί μετά τη λήξη της Δημόσιας Εγγραφής από τον Κύριο Ανάδοχο σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Για την κατανομή των Μετοχών στους θεσμικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποβληθεισομένων προσφορών.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση αναλογικής ή άλλου είδους ικανοποίησης των υποβληθεισομένων προσφορών.

Κατανομή των Μετοχών στους Μη Θεσμικούς Επενδυτές

Κατά την κατανομή των μετοχών της Δημόσιας Εγγραφής στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν είναι θεσμικοί επενδυτές, θα δοθεί προτεραιότητα σε όλες τις αιτήσεις εγγραφής για το τμήμα τους που αφορά μέχρι 270 μετοχές ανά αίτηση.

Αν οι διαθέσιμες μετοχές δεν επαρκούν για την ικανοποίηση όλων των εγγραφών για το μέχρι 270 μετοχών τμήμα τους, η ικανοποίηση των αιτήσεων μέχρι το όριο των 270 μετοχών θα γίνει αναλογικά με βάση το συντελεστή ικανοποίησης για ακέραιες μονάδες διαπραγμάτευσης παραλειπομένου του τυχόν κλάσματος μονάδας διαπραγμάτευσης. Ο συντελεστής ικανοποίησης θα υπολογίζεται με βάση τη ζήτηση που προκύπτει μετά τον περιορισμό των αιτήσεων εγγραφής στο όριο των 270 μετοχών. Στην περίπτωση που μετά την πρώτη, κατά τα προαναφερθέντα, κατανομή απομείνουν αδιάθετες μετοχές, θα κατανεμηθεί από μία μονάδα διαπραγμάτευσης στους επενδυτές που είχαν τα μεγαλύτερα παραληφθέντα κλάσματα μονάδας διαπραγμάτευσης, αν δε οι διαθέσιμες μετοχές δεν επαρκούν για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων εγγραφής που είχαν το ίδιο κλάσμα μονάδας διαπραγμάτευσης, θα διενεργηθεί κλήρωση προκειμένου να κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή που θα κληρωθεί μία μονάδα διαπραγμάτευσης.

Αν μετά την ικανοποίηση κατά προτεραιότητα των αιτήσεων εγγραφής για το μέχρι 270 μετοχές τμήμα τους παραμένουν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα κατανεμηθούν στους επενδυτές που ενεγράφησαν για μεγαλύτερο αριθμό μετοχών, αναλογικά με βάση το μη ικανοποιηθέν τμήμα της αίτησης εγγραφής τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΥΤΕ
  • ΕΛΠΕ
  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα