Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών

Στην Αθήνα στις 15 και 16 Οκτωβρίου
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 17:05

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής 2007 των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών, την οποία διοργανώνει η ΟΚΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στόχος της Συνόδου είναι η προώθηση της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης, ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και ο ρόλος των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην υλοποίησή της.

Εξάλλου ειδικές συζητήσεις θα γίνουν σε θέματα που αφορούν τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην εφαρμογή των σχεδίων δράσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή ως παράγοντες δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης ευρωμεσογειακής περιοχής.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν περίπου 120 εκπρόσωποι των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των κρατών της περιοχής της Μεσογείου.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδας Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Ε Δημήτρης Δημητριάδης, ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αμπντ Ελ Αζίζ Χεγκάζι και θα προβληθεί μήνυμα της επιτρόπου για τις εξωτερικές σχέσεις Μπενίτα Φερέρο Βάλντνέρ.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα