Συνεδριάζει την Τετάρτη η Ε.Ε. της ΓΣΕΕ για το διάλογο

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 12:41

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 10:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, ενώ την ίδια ώρα την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007 η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει η ΓΣΕΕ στην πρόσκληση διαλόγου για το ασφαλιστικό. Το ενδεχόμενο της άρνησης φαίνεται ως πιο πιθανό, αφού υπάρχουν έντονες διαφωνίες για το πεδίο των νέων μεταρρυθμίσεων. Αφορμή, το περιεχόμενο των προτάσεων του επικεφαλής της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ν. Αναλυτή, που κινούνται στην κατεύθυνση ριζοσπαστικών αλλαγών στο σύστημα.

Η ΔΑΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου, σε αντίθεση με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις από το χώρο της αριστεράς, που είναι κατηγορηματικά αντίθετες και η επίσημη απόφαση θα επηρεαστεί από τη στάση της ΠΑΣΚΕ, που έχει και την πλειοψηφία στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Από θέση αρχής τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, δεν αρνούνται το διάλογο στη θεσμική του διάσταση, διαφωνούν όμως με τον τρόπο που προωθείται. Ειδικότερα θεωρούν ότι ακολουθήθηκε μια τακτική διαρροών που δημιούργησε άσχημο κλίμα και φόβο για σκληρές ρυθμίσεις, που ενδεχομένως να αξιοποιηθεί και στη βάση της λογικής «το μη χείρον βέλτιστον» να καμφθούν αντιρρήσεις και υιοθετηθούν μέτρα λιγότερο σκληρά, αλλά που εν τέλει θα δυσχεραίνουν την κατάσταση για τους ασφαλισμένους.

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ απορρίπτουν τις κατευθύνσεις της Επιτροπής «Σοφών» και επισημαίνουν ότι όροι και προϋποθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων στο ασφαλιστικό είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης που νομοθετικά προβλέπεται, η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας και η αναβάθμιση της διοικητικής λειτουργίας των ασφαλιστικών Ταμείων, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η μηχανοργάνωση και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της περιουσίας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα