Γ. Αλογοσκούφης: Δικαιώθηκε εν μέρει η ΕΣΥΕ

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία η κατάρτιση του Προϋπολογισμού
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 16:21
UPD:16:22

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΑΕΠ, το οποίο χειρίζονται η ΕΣΥΕ και η Eurostat.

Ενημερώνοντας το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για τη συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η ΕΣΥΕ δικαιώθηκε ως προς την αναγκαιότητα της αναθεώρησης, ωστόσο επεσήμανε ότι το τελικό αποτέλεσμα υπολείπεται των αρχικών υπολογισμών της.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι έχει ζητήσει από την ΕΣΥΕ να εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση μετά την τελική έγκριση του νέου ΑΕΠ της Ελλάδας από την Επιτροπή Εθνικών Λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος.

Ο υπουργός ανακοίνωσε παράλληλα πως έχει ζητήσει από την ΕΣΥΕ να έχει στο μέλλον στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να οικοδομείται από τα πρώτα στάδια της εφαρμογής των κανόνων του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι, μετά την οριστική έγκριση της αναθεώρησης του ΑΕΠ, πρόκειται να προχωρήσει στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2008, με βάση τα αναθεωρημένα εθνικολογιστικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ο υπουργός δήλωσε στο ECOFIN ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προτίθεται να καταθέσει σχετικό με το θέμα νομοσχέδιο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα