Χρηματιστήρια: Ράλι ελπίδας σε Wall Street και Ευρώπη

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 19:50
UPD:20:12
REUTERS/LUCAS JACKSON

Aνοδικό momentum και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη υποβοηθούμενη από τα ισχυρά μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες από την ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις. Σε υψηλά 11 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές, συνεχίζοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι μετά το γενναίο πακέτο 1,85 τρισ. ευρώ που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανόρθωση της οικονομίας.

Στη Wall Street οι αμερικανικές μετοχές αναρριχήθηκαν σε υψηλά σχεδόν τριών μηνών, καθώς η μείωση των νέων αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων ανεργίας  αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι ίσως τα χειρότερα να έχουν παρέλθει. Παρ' όλα αυτά, από τις αρχές έναρξης του lockdown, περισσότεροι από 40 εκατ. Αμερικανοί έχουν αιτηθεί τη χορήγηση επιδόματος ανέργων. Ο Dow Jones ήταν ενισχυμένος σχεδόν 0,40%, ενώ ο S&P 500 διατηρούσε μεγαλύτερο προβάδισμα.

Ισχυρά κέρδη και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 1,64%. Κέρδη πάνω από 1% σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο, με τον DAX να ενισχύεται 1,06% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 1,21%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε ενισχυμένος 1,76%, ενώ στο Μιλάνο, το κλίμα ευφορίας απογείωσε τον FTSE MIB κατά 2,46%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJI
  • SXXP



Σχολιασμένα