Χρηματιστήρια: Το Χ.Α. δεν ακολουθεί το «πάρτι» της Ευρώπης

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 13:47
UPD:13:49
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελπίδες για επιστροφή στην ανάκαμψη μετά την σταδιακή άρση του lockdown δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που προκαλεί η κλιμάκωση της σινο-αμερικανικής έντασης. Θύμα της τάσης κατοχύρωσης κερδών το Χρηματιστήριο Αθηνών, που δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με το ανοδικό momentum. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά και κινείται κοντά στην περιοχή των 560 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος οι επιμέρους κλάδοι εμπορίου και τεχνολογίας, ισχυρά κέρδη σχεδόν 3% για τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών. Στον αντίποδα, σε κλοιό πιέσεων τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άγγιξε νέο υψηλό 11 εβδομάδων, έχοντας ως οδηγό τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας. ΣΤο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι μετοχές του κλάδου υγείας και λιανικής. Ο δείκτης έχει ανακάμψει πάνω από 30% από τα χαμηλά του Μαρτίου, χάρη στις προσδοκίες των επενδυτών για επιστροφή στην ανάκαμψη μετά την άρση του lockdown.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ήπια κέρδη 0,40% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενισχυμένος 0,64% αυτή την ώρα ο FTSE 100 του Λονδίνου. Άνοδος 0,74% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ ξεχωρίζει σε επιδόσεις FTSE MIB του Μιλάνου, με κέρδη πάνω από 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • SXXP



Σχολιασμένα