ΗΠΑ: Χαμηλότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2008

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 12:08
UPD:12:09

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το 2008 οι Αμερικανοί οικονομολόγοι, εκτιμώντας ότι η ύφεση στην αγορά στέγης θα είναι χειρότερη και μεγαλύτερης διάρκειας απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί το επόμενο έτος κατά 2,4%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης των οικονομολόγων, τον περασμένο μήνα, για 2,6%.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Blue Chip Economic Indicators, η κρίση στην αμερικανική στεγαστική αγορά θα έχει πιθανότατα αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες και στις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιδόσεις της οικονομίας το 2008 αναμένονται ισχυρότερες συγκριτικά με φέτος, καθώς οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να προβλέπουν για το 2007 ανάπτυξη της τάξεως του 2%.

Παρά το γεγονός πάντως ότι η αμερικανική οικονομία θα «τρέξει» το επόμενο έτος με υψηλότερους ρυθμούς, αναμένεται κάμψη του στεγαστικού τομέα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993 και των καταναλωτικών δαπανών σε χαμηλό 16ετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα