Στον πρόεδρο της Βουλής η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 12:44

Την ενδιάμεση νομισματική και οικονομική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2007, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας.

Όπως τόνισε ο κ. Γκαργκάνας, «οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι θετικές» καθώς, όπως είπε, «συνεχίζεται και φέτος ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης ενώ ο πληθωρισμός, προβλέπεται να είναι ελαφρά χαμηλότερος σε σχέση με πέρσι.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ωστόσο, ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά, και από το οικονομικό επιτελείο και από τους κοινωνικούς εταίρους».

«Υπάρχει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, όμως η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα», επεσήμανε ο κ. Γκαργκάνας και πρόσθεσε:

«Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η δημοσιονομική οικονομική πολιτική ώστε ο πληθωρισμός να πέσει κάτω από το 2%. Επίσης, απειλούνται σημαντικά οι διαρθρωτικές αλλαγές για αυτό πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές και ευχάριστες τις επισημάνσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

«Στέκομαι ιδιαίτερα στην αναφορά σας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί μακροχρόνια σταθερότητα και να εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγη ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα