Συνομιλίες Ρωσίας-Λευκορωσίας για το φυσικό αέριο

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 19:51

Συνομιλίες σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2008 και την εξασφάλιση της ομαλής ροής του προς την Ευρώπη αναμένεται να έχει αύριο στη Μόσχα αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Ενέργειας της Λευκορωσίας Alexander Ozerets.

Η επίσκεψη έρχεται λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σχετικά με το χρέος της δεύτερης για προμήθεια φυσικού αερίου και ενώ η ρωσική Gazprom απείλησε να μειώσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς το Κίεβο από το Νοέμβριο.

Από την πλευρά της η Gazprom δήλωσε ότι δεν αναμένει οι τιμές τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Λευκορωσία να αυξηθούν υπερβολικά το 2008, μετά τις σημαντικές αυξήσεις των προηγούμενων ετών, και ότι θέλει μόνο να «ρυθμίσει» τις συμφωνίες λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της ενέργειας στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, η Gazprom θεωρεί ότι είναι πρώιμο να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τις τιμές για το 2008 τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Λευκορωσία, οι οποίες πληρώνουν λιγότερο από τους πελάτες της Gazprom στην Ευρώπη.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα