ΝΥSE: Επιστρέφουν σήμερα οι traders στην αίθουσα συναλλαγών

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:09
UPD:09:27
REUTERS/Brendan McDermid

Ανοίγει σήμερα, έπειτα από δύο μήνες , η αίθουσα συναλλαγών(trading floor) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης(NYSE). Τίποτε όμως δεν θα είναι το ίδιο, μετά τους νέους κανονισμούς στην εποχή του κορωνοϊού.

To NYSE αποτελεί ένα από τα ελάχιστα χρηματιστήρια που διαθέτουν αίθουσα συναλλαγών για τους traders, καθώς τα περισσότερα έχουν στραφεί πρςος ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η πόλη της Νέας Υόρκης αποτελεί μια από τις περιοχές των ΗΠΑ που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό, με περισσότερα από 200.000 κρούσματα και πάνω από 20.000 θανάτους.

Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών, θα επιτραπεί μόνο στο 25% των traders να επιστρέψουν στο ΝΥSE και θα πρέπει να αποφύγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να φορούν μάσκα και να ακολουθούν αυστηρούς κανονισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά μεταξύ των γραφείων. 

Κατά την είσοδό τους στο κτήριο, οι χρηματιστές θα θερμομετρούνται ενώ για να επιστρέψουν στην εργασία τους θα πρέπει πρώτα να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα επιρρίψουν ευθύνες στο NYSE στην περίπτωση που προσβληθούν από Covid-19 στο χώρο του χρηματιστηρίου. 

Τέλος, οι νέοι κανονισμοί συνεπάγονται ότι προς το παρόν «παγώνουν» εκδηλώσεις για το χρηματιστηριακό ντεμπούτο μιας εταιρείας, με καθολική απαγόρευση των επισκεπτών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα