Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 08:05

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συνέστησε για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση επειγόντως... αλλαγές δομών στην οικονομία".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλλειμμα - βρόχος 29 δισ. Δραματική προειδοποίηση της ΤεΕ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μας πνίγουν οι εισαγωγές. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναδεικνύει το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκρηξη" στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών. Πρόβλεψη Γκαργκάνα για αρνητικό ρεκόρ φέτος με 14% του ΑΕΠ".

Γκαργκάνας

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Να μπουν "γερά θεμέλια" στην ελληνική οικονομία, με τον μετασχηματισμό της ώστε να βασίζεται στον εξωτερικό τομέα και όχι στην εγχώρια ζήτηση, συνέστησε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας. Κρούοντας τον "κώδωνα του κινδύνου" για το έλλειμμα του ισοζυγίου, που εφέτος θα εκτιναχθεί στο 14% του ΑΕΠ, από 12,1% του ΑΕΠ το 2006, ο κ. Γκαργκάνας τόνισε ότι μόνον έτσι θα επιτευχθούν σε βάθος χρόνου η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης".

Ισοζύγιο πληρωμών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Η δραματική επιδείνωση του ισοζυγίου πληρωμών, που θα επιβραδύνει την ανάπτυξη, ανησυχεί ιδιαίτερα το διοικητή της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνα, ο οποίος και ζήτησε λύση στο ασφαλιστικό "εδώ και τώρα". Το ισοζύγιο θα εμφανίσει φέτος έλλειμμα 14% του ΑΕΠ (12% πέρυσι), που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, αναγκάζοντας τον κ. Γκαργκάνα να δηλώσει πως "ζούμε πέρα από τα μέσα μας". Για το ασφαλιστικό δεν έκανε προτάσεις, αλλά σημείωσε τα επώδυνα μέτρα σε χώρες με ίδια προβλήματα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα