Xρηματιστήρια: Ισχυρά κέρδη για το Χ.Α. με «οδηγό» τις τράπεζες

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 13:48
UPD:15:25
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Iσχυρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να οδεύει προς το όριο των 620 μονάδων κι έχοντας ως «οδηγό» τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο επιμέρους τραπεζικός δείκτης έκανε άλμα πάνω από 3%, ενώ ισχυρά κέρδη σημείωναν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονταν οι τεχνολογικές και οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ανοδικό momentum και στην υπόλοιπη Ευρώπη, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών, με την άρση του lockdown και την επανεκκίνηση της δραστηριότητας να καλλιεργούν αισιοδοξία για ανάκαμψη. Υποτονικό το επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω των αργιών σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και αρκετές αγορές της Ασίας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν ενισχυμένος 0,82%, με τις μετοχές των τραπεζών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ράλι με κέρδη πάνω από 6% και για τη μετοχή της Bayer, καθώς σημειώνει πρόοδο στη διαδικασία διακανονισμού των υποθέσεων για το ζιζανιοκτόνο Roundup. Άλμα πάνω από 1% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και στο Παρίσι, ο CAC 40 ήταν ενισχυμένος 1,25%. Μικρότερα κέρδη 0,70% για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • PX1



Σχολιασμένα