Χρηματιστήρια: Με ισχυρή άνοδο άνοιξε το Χ.Α.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 10:55
UPD:10:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ήπια ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, καθώς οι ενδείξεις ότι κράτη και νομισματικές αρχές είναι σε ετοιμότητα για πρόσθετα μέτρα στήριξης δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση. Με κέρδη πάνω από 1% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από το όριο των 610 μονάδων, εν μέσω χαμηλού τζίρου και σε πορεία κοινή με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,26%, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Σε θετικό έδαφος ο DAX της Φραγκφούρτης, με κέρδη 0,53%. Σε θετικό έδαφος Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,42% και τον ιταλικό FTSE MIB να εμφανίζει ήπια κέρδη 0,23%.

Ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος, λόγω αργιών που κρατούν κλειστές τις αγορές Λονδίνου ΗΠΑ και κάποιων χωρών της Ασίας. 

Άλμα 4,3% για τη μετοχή της Bayer, αφότου ανακοίνωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο διακανονισμό των αξιώσεων για αποζημιώσεις στις υποθέσεις που αφορούν το ζιζανιοκτόνο Roundup.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα