Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Vivartia

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 11:34
UPD:12:29

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών προέβη στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Vivartia «μέχρις ότου δημοσιοποιηθούν σαφή και επαρκή στοιχεία του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας που προανήγγειλε ο βασικός της μέτοχος Marfin Investment Group (με ποσοστό 91,47%)».

«Η αναστολή είναι αναγκαία επειδή δεν διασφαλίζεται και απειλείται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς και επιβάλλεται για λόγους προστασίας των επενδυτών», καταλήγει η ανακοίνωση του Χ.Α.

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας έχει ήδη προαναγγείλει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο βασικός της μέτοχος – με ποσοστό 91,47% –, Marfin Investment Group. Όπως διευκρινίζει η MIG, το σχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν δεν έχει αποφασισθεί ακόμα. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή διάθεσης, η οποία, εφ' όσον το private placement ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα είναι ανώτερη των 25 ευρώ.

Η MIG διευκρινίζει επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία αλληλογραφία ή διαπραγμάτευση με πρόσωπα, στρατηγικούς ή θεσμικούς επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στο private placement, και καταλήγει πως θα αποτανθεί σε αυτούς μέσω επενδυτικής τράπεζας συμβούλου, ούτως ώστε να πάρουν την απόφασή τους επί τη βάσει του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας που τότε θα έχει ανακοινωθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα