Aργεντινή: Παρατείνονται έως τις 2 Ιουνίου οι συνομιλίες με τους πιστωτές

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 14:50
UPD:14:52
REUTERS/Agustin Marcarian

O υπουργός Οικονομίας, Μάρτιν Γκουζμάν

Η Αργεντινή συμφώνησε να συνεχίσει έως τις 2 Ιουνίου τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση χρέους, συνολικού ύψους 65 δισ. δολαρίων, με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να πασχίζει να αποφύγει ακόμη μία στάση πληρωμών, την ένατη κατά σειρά.

H παράταση της προθεσμίας στις διαπραγματεύσεις ανακοινώνεται αφότου ο υπουργός Οικονομίας, Μάρτιν Γκουζμάν, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συνεχισθούν οι συνομιλίες. Παρ' όλα αυτά, η περίοδος χάριτος για την καταβολή τόκων, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, εκπνέει σήμερα.

«Η Αργεντινή πιστεύει ότι μια επιτυχημένη αναδιάρθρωση χρέους θα συνεχίσει να συμβάλλει στη σταθεροποίηση των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών, μετριάζοντας τις μεσο-μακροπρόθεσμες πιέσεις που ασκούνται στην οικονομία της χώρας εξαιτίας του βάρους του χρέους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες.

«Η Αργεντινή και οι σύμβουλοί της σκοπεύουν να επωφεληθούν της παράτασης για να συνεχίσουν τις συνομιλίες, επιτρέποντας στους επενδυτές να συνεισφέρουν σε μια επιτυχημένη αναδιάρθρωση χρέους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα