Αγορές: Η αρνητική τάση στην Ευρώπη «λύγισε» και το Χ.Α.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 13:45
UPD:13:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η πικρή γεύση που αφήνουν τα στοιχεία του Μαϊου για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κρατούν σε αρνητικό έδαφος τις ευρωπαϊκές μετοχές, κάμπτοντας και την αντίσταση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη. Ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες, επιστρέφοντας κάτω από το όριο των 610 μονάδων. Απομένει να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει σημείο αντίστασης στις 600 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σφίγγει ξανά ο κλοιός πιέσεων γύρω από τις τράπεζες, με τον επιμέρους δείκτη να υποχωρεί οριακά. Φωτεινή εξαίρεση οι μετοχές του εμπορικού κλάδου, με κέρδη πάνω από 3%.

Αρνητική η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη,  καθώς τα πρώτα σημάδια για τον σαρωτική αντίκτυπο του Covid-19 στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα φρενάρουν την τάση ανάκαμψης που είχε καταγραφεί στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε κοντά στο 1%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων. «Βαρίδι» οι μετοχές των τραπεζών και των τεχνολογικών μετοχών. 

Στο «κόκκινο» οι βασικοί δείκτες των περισσοτέρων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX της Φραγκφούρτης να καταγράφει απώλειες πάνω από 1%. Πτώση σχεδόν 1% σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρούσε 0,69%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα