Προς εβδομαδιαίες απώλειες το δολάριο

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 08:10

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σε μια εβδομάδα οδεύει να σημειώσει το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς εικάζεται ότι το πλεονέκτημα των επιτοκίων θα περιοριστεί.

Το νόμισμα διαμορφώθηκε μόλις ένα σεντ από τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ καθώς έκθεση ενδέχεται να δείξει μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ καθώς η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση. Το ευρώ οδεύει να σημειώσει την πέμπτη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του γιέν μετά τη χθεσινή δήλωση του Axel Weber μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι η τελευταία ενδέχεται να αναγκαστεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού σε «περιοριστικό» επίπεδο για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,4189 ανά ευρώ στη 1:50 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 1,4196 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, υποχωρώντας 0,4% αυτήν την εβδομάδα. Την 1η Οκτωβρίου το δολάριο υποχώρησε στο 1,4283 και στα χαμηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος τον Ιανουάριο του 1999.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε για έκτη εβδομάδα έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας στα 89,89 σεντς μετά την υποχώρησή του χθες στα 90,60 σεντς χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάϊο του 1984. Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε για πέμπτη εβδομάδα έναντι του δολαρίου της Ν. Ζηλανδίας στα 76,92 σεντς και στα χαμηλότερα επίπεδα 11 εβδομάδων χθες στα 77,49, καθώς η Federal Resesrve των ΗΠΑ μείωσε στις 18 Σεπτεμβρίου τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το δολάριο μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους ότι το ισχυρό δολάριο ήταν «σωστή πολιτική»,όπως μετέδωσε στο Web site της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το γιέν υποχώρησε στα 166,48 ανά ευρώ από 165,38 πριν από μία εβδομάδα οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάϊο.

Το γιέν υποχώρησε έναντι των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων του κόσμου αυτόν τον μήνα καθώς οι επενδυτές δανείστηκαν από την Ιαπωνία για να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις. Χθες η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5% και στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα