Βουλγαρία: Νέα εξαγορά της Global Finance

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 09:23

Η Global Finance και η ρουμανική θυγατρική της Growth Fund προχώρησαν στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της βουλγαρικής εταιρείας πληροφορικής Tipo Print (έτος ίδρυσης 1999 με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας τις ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων για εσωτερική και εξωτερική διαφήμιση).

Σύμφωνα με τον διευθυντή επενδύσεων της Global Finance, κ. Ζλάτι Χρίστοβ το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθεί στην Tipo Print, συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος εξαγοράς, θα προσεγγίσει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά της Βουλγαρίας υπολογίζεται μεταξύ 10 και 15%.

Η Global Finance θα επικεντρώσει την προσοχή της στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και στην ενίσχυση της παρουσίας της Global Finance στην αγορά, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εξαγορές στον τομέα της πληροφορικής και γενικότερα στον κλάδο των νέων τεχνολογιών. Οι επενδύσεις της Global Finance στη Βουλγαρία περιλαμβάνουν την Chipita, Steelmet, Onda, Royal Potatos, Teletek και United Milk Company, η οποία πριν από λίγους μήνες εξαγοράστηκε από την Vivartia.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα