Σε ναδίρ τετραετίας ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 13:24
UPD:13:26
REUTERS/PETER NICHOLLS

Σε χαμηλά σχεδόν τεσσάρων ετών υποχώρησε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, με τη μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των ενεργειακών τιμών να πιέζει προς τα κάτω τις τιμές καταναλωτή. Σε αποπληθωρισμό η Ελλάδα, εμφανίζοντας από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών-μελών της Ζώνης του Ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Απρίλιο στο 0,3%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016 και έναντι πληθωρισμού 0,7% του Μαρτίου. 

Τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώθηκαν σε Σλοβενία(-1,3%), Κύπρο(-1,2%), Εσθονία και Ελλάδα(-0,9%). Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφθηκαν σε Τσεχία(3,3%). Πολωνία(2,9%) και Ουγγαρία(2,5%). Σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαρτίου, ο πληθωρισμός υποχώρησε σε 26 χώρες μέλη και παρέμεινε σταθερός σε μία. 

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι ενεργειακές τιμές έκαναν βουτιά 9,7% τον Απρίλιο. Εξαιρουμένων των ενεργειακών τιμών, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 1,4% τον Απρίλιο από 1,3% του Μαρτίου, χάρη στις υψηλότερες τιμές στα σούπερ-μάρκετ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα