Koμισιόν προς χώρες-μέλη: Έμφαση σε επενδύσεις και απασχόληση και όχι στη βιωσιμότητα χρέους

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 13:07
UPD:13:12
REUTERS/Yves Herman

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε επενδύσεις στη δημόσια υγεία και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και να μην ανησυχούν προς το παρόν για τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις συστάσεις της προς τις 27 χώρες-μέλη, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη θέση περί δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στις συστάσεις της προς τις χώρες-μέλη, η Κομισιόν υπογραμμίζει την ανάγκη για συντονισμένη προσπάθεια της Ε.Ε. για επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης.

«Το πακέτο του εαρινού εξαμήνου αναπροσαρμόσθηκε ώστε να προσφέρει κατευθυντήριες γραμμές στις χώρες-μέλη στην πορεία τους για έξοδο από την "καταιγίδα". Σε αυτή την άμεση φάση, το ενδιαφέρον θα πρέπει να εστιασθεί σε επενδύσεις στη δημόσια υγεία, προστασία θέσεων εργασίας και στήριξη των επιχειρήσεων», επισήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα χρειασθεί να βρούμε ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής βιωσιμότητας με παράλληλη ενίσχυση των επενδύσεων», ανέφερε. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα