Deutsche Telekom: Σε συζητήσεις με SoftBank για αγορά μετοχών της T-Mobile

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:33
UPD:15:36
REUTERS/Wolfgang Rattay

Σε συνομιλίες για την πώληση σημαντικού μέρους από το μερίδιο που διατηρεί στην T-Mobile US στην Deutsche Telekom βρίσκεται η SoftBank, εν μέσω των προσπαθειών που καταβάλλει ο ιαπωνικός επιχειρηματικός κολοσσός για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Η συμφωνία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αυξήσει το μερίδιο της Deutsche Telekom στην T-Mobile πάνω από το 50%, όπως σημειώνει η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα. Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινιών διαθέτει ήδη το 44% των μετοχών της Τ-Μοbile και τον έλεγχο δικαιωμάτων ψήφου στον αμερικανικό κολοσσό κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο υφιστάμενης συμφωνίας με τη Sofbank. το μερίδιο της οποίας στην Τ-Mobile υπολογίζεται στο 25%.

Η κεφαλαιοποίηση της T-Mobile ανέρχεται στα 120 δισ. δολάρια. Η Τ-Μοbile απέκτησε τη σημερινή της μορφή την 1η Απριλίου μετά την απορρόφηση της Sprint Corp., η οποία ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της SoftBank. Μετά τη συγχώνευση του τρίτου και τέταρτου μεγαλύτερου παίκτη, η αμερικανική αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κυριαρχείται πλέον από τρεις εθνκά δίκτυα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα