Συνεργασία Αλ.Κοντού - Γ.Βλάχου για αγροτικά προϊόντα και παραγωγούς

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 16:01

Την εξέταση της αναγραφής των λιανικών τιμών πώλησης στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα κτηνιατρικά φάρμακα, όπως ισχύει στα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση, αποφάσισαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεώργιος Βλάχος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εισαγωγής δημητριακών διατηρουμένων των προβλεπόμενων φυτοϋγιειονομικών ελέγχων, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια πρώτων υλών για την αρτοποιία και βιομηχανία ζυμαρικών, καθώς και η λήψη μέτρων για την αναβάθμιση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας των ελληνικών δημητριακών.

Εξάλλου, αποφασίστηκε η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με την συνεργασία των δύο υπουργείων για την αποφυγή «ελληνοποιήσεων» στα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, με ευκρινή για τον καταναλωτή την χώρα προέλευσης των προϊόντων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, με κοινές δράσεις των δύο υπουργείων θα προωθηθούν τα αγροτικά προϊόντα της «άλλης Γεωργίας», δηλαδή τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας για άμεση πώληση από συλλογικούς φορείς των αγροτών (Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών) στις αλυσίδες super markets.

Όπως επισημαίνεται, στόχος είναι η μείωση του ανοίγματος στην ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή, ούτως ώστε αφ’ενός οι αγρότες παραγωγοί να απολαμβάνουν καλλίτερων τιμών στα προϊόντα τους αφ’ετέρου και οι καταναλωτές - χρήστες να αγοράζουν προϊόντα εγγυημένης ποιότητας σε μειωμένες τιμές λιανικής πώλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα