Ρεκόρ πωλήσεων σε ταχυκίνητες κατηγορίες των σούπερ μάρκετ

Στο 41,9% ανήλθε η αύξηση συγκριτικά με πέρυσι, όπως δείχνει έρευνα της IRI
Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 20:25
UPD:20:25
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Δυναμικοί παραμένουν οι ρυθμοί της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ, με τις ταχυκίνητες κατηγορίες να ανθούν ακόμα περισσότερο τη φετινή άνοιξη της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IRI, την εβδομάδα 3/5/2020 καταγράφηκε ακόμα ένα ρεκόρ στις πωλήσεις των 340 συνολικά κατηγοριών που εξετάζονται, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 41,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (5/5/2019).
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της IRI, «η επίδοση αυτή οφείλεται -πέρα από την κινητικότητα που καταγράφεται στην κατανάλωση λόγω της πανδημίας- και στο ότι η σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα (5/5/2019) αφορά επί της ουσίας την εβδομάδα μετά το Πάσχα, η οποία κατά κύριο λόγο παρουσιάζει ήπιας έντασης πωλήσεις».

Συγκρίνοντας την περσινή απόδοση των δύο εβδομάδων του Πάσχα (Μεγάλη Εβδομάδα και Εβδομάδα του Πάσχα), με τις αντίστοιχες φετινές εβδομάδες του Πάσχα, τα στοιχεία της IRI δείχνουν ότι φέτος η αγορά των σούπερ μάρκετ έτρεξε με ρυθμό 11,3%.  Συνολικά, από την αρχή του έτους έως και τις 3 Μαΐου τα έσοδα των αλυσίδων καταγράφουν αύξηση 24%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε 1,42 δισ. ευρώ. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα