Με γοργά βήματα θα τρέξει το πρόγραμμα «Ηρακλής»

Προς επίσπευση ένταξης νέων τιτλοποιήσεων από τις τράπεζες
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 08:55
UPD:08:56
Eurokinissi/

Από την έντυπη έκδοση

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Παρά τον οποιοδήποτε προβληματισμό αναπτύχθηκε εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, το πρόγραμμα «Ηρακλής» προχωράει κανονικά προκειμένου να βοηθήσει τα πιστωτικά ιδρύματα να εξυγιάνουν τον ισολογισμό τους.
Η Eurobank ενημέρωσε ήδη το επενδυτικό κοινό για την πρόθεσή της η συναλλαγή με την κωδική ονομασία «Cairo», συνολικού ποσού 7,5 δισ. ευρώ, να ενταχθεί στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων «Ηρακλής». 

Οι  τρεις τιτλοποιήσεις της συναλλαγής Cairo είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής». Σειρά παίρνει τώρα η Alpha Bank με τη δική της τιτλοποίηση. 

Όπως εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αυτές οι δύο τιτλοποιήσεις θα οδηγήσουν την επίσπευση των διαδικασιών και για τις υπόλοιπες τράπεζες, θεωρώντας πως το πρόγραμμα «Ηρακλής» είναι ένα ρεαλιστικό μέσο αισθητής μείωσης των κόκκινων δανείων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η μείωση αυτή θα βοηθήσει στην απελευθέρωση πόρων από τις τράπεζες έτσι ώστε να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα