Εμπορικά κέντρα: Αιφνιδίασε την αγορά το άνοιγμα κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 08:33
UPD:08:34

Από την έντυπη έκδοση

Των Σταμάτη Ζησίμου και Σοφίας Εμμανουήλ

Ανοίγουν από Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα. Η επίσπευση άρσης του lockdown κατά δύο εβδομάδες προφανώς και είναι αποτέλεσμα της φθίνουσας έως αυτή τη στιγμή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Η απόφαση αυτή ωστόσο αιφνιδίασε την αγορά, καθώς η επαναλειτουργία εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων απαιτεί συγκεκριμένους τεχνικούς ελέγχους, ενώ οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας απαιτούν επίσης απολυμάνσεις και προδιαγραφές, που είναι ζητούμενο εάν θα ολοκληρωθούν σε όλες των περιπτώσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Προφανώς πάντως μέσα στις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η απόφαση, αν και αιφνιδιαστική, έρχεται σε ένα βαθμό να διορθώσει «παραφωνίες» που παρατηρήθηκαν με το δεύτερο κύμα επανεκκίνησης της αγοράς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το πολυκατάστημα Attica στην Πανεπιστημίου, το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό. Θα περίμενε κανείς να λειτουργήσει από τις 11 Μαΐου, όπως το κατάστημα attica της Τσιμισκή και άλλα ομοειδή καταστήματα της αγοράς, όπως τα Notos galleries. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η λειτουργία ορισμένων μόνο καταστημάτων του Smart Park, την ώρα που το γειτονικό εκπτωτικό χωριό έμεινε κλειστό αυτή την εβδομάδα εν αναμονή της άρσης των περιορισμών για τα malls.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα