Αγορές: Ο «χρησμός» Πάουελ κλονίζει τις μετοχές

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 19:23
UPD:19:35
REUTERS/STAFF

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και οι έντονες ανησυχίες μήπως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού εμποδίσει την ανάκαμψη κλονίζουν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έντονη «αιμορραγία» στην Ευρώπη, ηπιότερες απώλειες στη Wall Street, αν και ο Dow χάνει πάνω από 100 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 2,1%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης, Ενδοσυνεδριακά, ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, με απώλειες σχεδόν 4%. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων.

Η έκκληση του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ, προς το Κογκρέσο για πρόσθετα μέτρα στήριξης ώστε να εξέλθει η χώρα από την ύφεση τρομοκράτησαν τα διεθνή χρηματιστήρια. Εξαιτίας του lockdown που έχει επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου περισσότεροι από 30 εκατ. Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Αρνητικά πρόσημα σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο DAX της Φραγκφούρτης έκλεισε με πτώση 1,95%, ενώ ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχώρησε 2,75%. Απώλειες 1,65% για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, εκροές και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να χάνει 1,84%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα