Πάνω από τα 85 δολ. η τιμή του «μαύρου χρυσού»

Νέο ιστορικό ρεκόρ
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007 13:19
UPD:14:14

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε πριν από λίγο η τιμή του «μαύρου χρυσού» κατά την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 85 δολάρια, διαμορφούμενη στα 85,19 δολ. το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για την επάρκεια προσφοράς κατά τη χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση στη μεθόριο Τουρκίας - Ιράκ.

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε και η τιμή του Brent στο Λονδίνο που εκτινάχθηκε στα 81,93 δολάρια το βαρέλι.

«Ένας από τους παράγοντες που στηρίζει, τις τελευταίες εβδομάδες, τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα είναι οι ανησυχίες ότι, καθώς πλησιάζουμε προς τον χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, οι συνθήκες της αγοράς πετρελαίου θα παραμείνουν πιθανώς σφικτές», δήλωσε ο υπεύθυνος της Commonwealth Bank of Australia για τη χάραξη στρατηγικής στις αγορές εμπορευμάτων Ντέιβιντ Μουρ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι μειώθηκαν, την εβδομάδα που έληξε στις 5 Οκτωβρίου, τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα αργού, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τα αποθέματα στις περισσότερο βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες έχουν υποχωρήσει κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα