ΥΠΕΧΩΔΕ: Εννέα εκατ. € για οδικά έργα στον Βοτανικό

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007 13:40

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού εννέα εκατ. ευρώ για την εκτέλεση οδικών έργων στην περιοχή του Βοτανικού, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής, που είναι αναγκαίες και για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης που προωθείται σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως διευκρινίζεται, περιλαμβάνουν την πρώτη φάση των έργων υποδομής που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα την διάνοιξη - διαπλάτυνση στα τμήματα της οδού Αγίας ¶ννας από την Ιερά Οδό έως την οδό Ορφέως και της οδού Πολυκάρπου από την οδό Αγίας ¶ννας έως το ρέμα Προφήτη Δανιήλ. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι ήδη έχουν εγκριθεί και τα τεύχη δημοπράτησης για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δημοπρατείται άμεσα.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η διαδικασία ανάθεσης των μελετών και για τα έργα της δεύτερης φάσης, τα οποία έχουν συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη φάση των έργων περιλαμβάνει την διαπλάτυνση της οδού Ορφέως από το ρέμα Προφήτη Δανιήλ έως την οδό Αγίας ¶ννας, την κατασκευή οδικού έργου τμήματος 1,3 χλμ. στο ρέμα Προφήτη Δανιήλ από την Ιερά Οδό έως την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη και υδραυλικά έργα στο Ρέμα Προφήτη Δανιήλ.

Πιο αναλυτικά, με την κατασκευή των έργων της πρώτης φάσης, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ πρόκειται να διαμορφωθούν:

- Η Οδός Αγίας ¶ννας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50 μ. η καθεμία, κεντρική νησίδα πλάτους 4,00 μ. και πεζοδρόμια εκατέρωθεν πλάτους κατ΄ ελάχιστον 2,50 μ. (συνολικό πλάτος οδού 23,00 μ.)

- Η Οδός Αγίου Πολυκάρπου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50 μ. η καθεμία, κεντρική νησίδα πλάτους 2,00 μ. και πεζοδρομία εκατέρωθεν πλάτους 2,00 μ. (συνολικό πλάτος οδού 20,00 μ.)

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται επίσης, η διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων, υδραυλικών έργων, υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδότησης κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα