Lloyd's of London: Στα 203 δισ. δολ. η ζημιά για τον ασφαλιστικό κλάδο από την πανδημία φέτος

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 10:26
UPD:10:35
REUTERS/HENRY NICHOLLS

Oι ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώσουν ακριβά την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η Lloyd's of London προβλέπει ότι ο κλάδος θα υποστεί ζημίες 203 δισ. δολαρίων φέτος.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 107 δισ. δολάρια από απαιτήσεις, με τις υπόλοιπες απώλειες να προέρχονται από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των εταιρειών. Το κόστος των απαιτήσεων είναι συγκρίσιμο με εκείνο των πλέον καταστροφικών τυφώνων που είχαμε τα τελευταία χρόνια και όπως προειδοποιεί η Lloyd's θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο, εάν ο ιός δεν τεθεί υπό έλεγχο. 

Η απειλή για τον κλάδο είναι διπλή.  Από τη μία υπάρχει ένα κύμα απαιτήσεων που συνδέεται με ακυρώσεις εκδηλώσεων, διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και άλλες συνέπειες του lockdown. Από την άλλη η παγκόσμια ύφεση δυσχεραίνει τη δυνατότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους. 

Αρκετές ευρωπαϊκές ασφαλιστικές έχουν ήδη αποσύρει τις εκτιμήσεις τους για τα ετήσια αποτελέσματα και έχουν παγώσει την καταβολή των μερισμάτων. Πολλές προσπαθούν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές. 

Πηγή: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα