Μνημόνιο Ελλάδας-FAO για την επισιτιστική ασφάλεια

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007 14:37

Μνημόνιο Συνεργασίας για την επισιτιστική ασφάλεια υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας μετά την υπογραφή του μνημονίου, ανοίγει ο δρόμος για στενή συνεργασία της Ελλάδας και των ελληνικών εταιριών με το FAO σε θέματα εξασφάλισης τροφίμων σε πολλές χώρες που έχουν ανάγκη.

Ο Γενικός Διευθυντής του FAO Jacques Diouf αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στα προγράμματα του ΟΗΕ που βοηθούν στην καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμφωνία τίθενται και σε θεσμικό επίπεδο οι βάσεις για μια αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του FAO για την επίτευξη του Πρώτου Στόχου της Χιλιετίας, την καταπολέμηση της πείνας, της έλλειψης τροφίμων και του υποσιτισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες και κατ' επέκταση, την εξασφάλιση Επισιτιστικής Ασφάλειας.

Στη συμφωνία καθορίζονται για την Ελλάδα και οι χώρες προτεραιότητας επιλογής των προς χρηματοδότηση έργων, μεταξύ των οποίων είναι η Αλβανία, η Αρμενία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα