Σε 4 άξονες το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό

Aερομεταφορές, εργασία, χρηματοδοτική στήριξη, υγειονομικά πρωτόκολλα
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 07:35
UPD:07:38
REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS

Από την έντυπη έκδοση

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού αναμένει το σύνολο του κλάδου, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα των συνόρων και των ταξιδιών.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι το σχέδιο, στο οποίο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα στο άνοιγμα των αερομεταφορών, στη στήριξη της εργασίας, στη χρηματοδοτική στήριξη και στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μείωση ΦΠΑ μεταφορών - εκ περιτροπής εργασία

Πηγές της «Ν» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές, ενώ έχει καταλήξει στο περιεχόμενο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως επίσης και στο πακέτο στήριξης της εργασίας, το οποίο θα προβλέπει εκ περιτροπής εργασία με μειωμένους μισθούς κατά 50%, ενώ το κράτος θα καλύψει ένα μέρος των απωλειών τους, που κυμαίνεται σε ύψος έως 60%.

Έτσι το εργασιακό κόστος με το οποίο θα επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις θα περιοριστεί κατά περίπου 75%, ενώ οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται λιγότερες ώρες, όπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες. Επίσης οι ξενοδόχοι αναμένουν εάν θα υπάρξουν προσαρμογές στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέση σε ισχύ η κυβέρνηση προκειμένου να ενταχθούν σε αυτά πολύ περισσότερες επιχειρήσεις.
 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα