Ο νέος κόσμος της Inform

Sponsored Content
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 10:03
UPD:10:04

Παρουσία 120 χρόνων στην αγορά μετρά η Inform και σίγουρα αποτελεί μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις, που παρά την ηλικία τους, διατηρούν επιχειρηματικό σφρίγος, δυνατά αντανακλαστικά και δυναμικό προφίλ. Η εταιρεία τολμά και κοιτά στο μέλλον και υλοποιεί επιχειρηματικές λύσεις για έναν όπως λέει στο μήνυμα της νέο κόσμο. Προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέµενης αξίας, όπως ηλεκτρονικοί λογαριασµοί, ηλεκτρονική τιµολόγηση, σκανάρισµα και αρχειοθέτηση, hybrid mail, και Digital Onboarding είναι οι τομείς στους οποίους εστιάζει η εταιρεία.

Η Inform αντιστοιχεί σε έναν όμιλο εταιρειών που τοποθετεί τη δραστηριότητά του στο ευρύτερο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και περιλαμβάνει λύσεις CCM (Customer Communications Management), ECM (Enterprise Communications Management), Digital Banking. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων (Distribution of Digital Documents, Distribution of Paper Documents), την ηλεκτρονική παράδοση εντύπων καθώς και την ασφαλή διαχείριση εντύπων και πληροφοριών, μέσω της Austriacard αλλά και της νεοαποκτηθείσας Tag Systems. Στο IoT ο όμιλος της Inform έχει παρουσία μέσω της Nautilus. Ο τομέας του Information Management και η αγορά εκτυπώσεων ασφαλείας αυξάνεται και είναι φανερή πλέον η  µετάβαση από τη φυσική παράδοση στην ηλεκτρονική παράδοση και την ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων και εντύπων, γεγονός που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την Inform, που θεωρείται πλέον ως στρατηγικός προµηθευτής τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών οργανισµών είτε του ιδιωτικού ή του δημοσίου τοµέα, με τις υπηρεσίες Digital Printing, Security Printing, Print Management & Fulfilment Solutions. 

Η Ιnform δημιουργήθηκε το 1897 και το ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο έγινε το 1994. Στο ενδιάμεσο, το 1982 δημιουργήθηκε η Inform, το 2000 ιδρύθηκε η Inform Lykos στη Ρουμανία, το 2007 έγινε η απόκτηση της Austriacard, τo 2012 μετά την απόκτηση της ADPS ιδρύθηκε η Inform Albania, το 2013 δημιουργήθηκε η Austriacard Τουρκίας, το 2015 ξεκίνησε η τοποθέτηση της εταιρείας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το 2018 η Ιnform αποκτά νέα παρουσία στο ΙοΤ με τη Nautilus, τo 2019 αποκτήθηκε η Tag Systems. Το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αλβανία ξεπερνά το 75%, όπου διαθέτει παραγωγικές μονάδες. Παρουσία επίσης έχει στη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Μάλτα, το Μαρόκο και το Κόσσοβο.  Η εταιρεία μετρά 520 εργαζόμενους, 2.000 πελάτες σε 12 χώρες και είναι πιστοποιημένη από 6 επίσημους φορείς (Visa, Mastercard, American Express, FSC, Veritas). Η Inform αποτελεί μέλος της Austriacard Holding που ανήκει στον κ. Λύκο του ομώνυμου ομίλου.  Ο τζίρος του 2018, για την INFORM, διαμορφώθηκε στα 68 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 5,5 εκατ. ευρώ. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει ιδιωτικές εταιρείες, από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, του εμπορίου αλλά και εταιρείες κοινής ωφέλειας,  τράπεζες αλλά και δημόσιους φορείς.          

Η Inform τονίζει πως θα συνεχίσει να εστιάζει στην αύξηση των μεριδίων αγοράς στις υφιστάμενες αγορές, στην ανάπτυξη των εξαγωγών, και αφετέρου θα διερευνήσει και αξιολογήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης εντύπων και πληροφοριών. Θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες και θα είναι σύμφωνες με τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και σύμφωνες με την τεχνολογική εξέλιξη της αγοράς. Παράλληλα η διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει περισσότερο τις εγκαταστάσεις χαμηλού κόστους, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία,  να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αύξηση της παραγωγής με μείωση κόστους για την ενίσχυση της κερδοφορίας. Ενδεχόμενες ευκαιρίες στρατηγικών συνεργασιών είναι στο στόχαστρο της Inform με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία διαθέτει μακροχρόνιες συμβάσεις και σταθερές πελατειακές σχέσεις, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό μερίδιο επαναλαμβανόμενων εσόδων.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα