Η Printec στηρίζει εργαζόμενους και εκπαιδευτική κοινότητα

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 16:58
UPD:17:01
www.printecgroup.com

Με προσφορά 350 tablets στο υπουργείο Παιδείας η Printec συνεισφέρει στη στήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών 100 σχολείων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα επενδύει στις δεξιότητες των εργαζομένων της.

Ειδικότερα, η εταιρεία τεχνολογίας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του υπουργείου, τον Απρίλιο προχώρησε σε δωρεά tablets, για τη διάθεση και τη στήριξη μαθητών σε περισσότερα από 100 σχολεία πανελλαδικά. Με αυτή την προσφορά συμμετείχε στη συντονισμένη εθνική προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διευκολύνοντας το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Επιπλέον, από πολύ νωρίς η Printec προσάρμοσε γρήγορα και την εσωτερική της λειτουργία, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας (Business Continuity Plan - BCP), το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση απομακρυσμένης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, όπου αυτό ήταν εφικτό βάσει αρμοδιοτήτων. Από τις πρώτες εβδομάδες, το 90% των εργαζομένων εργάστηκε από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανικών που εργάζονται στο πεδίο και οι οποίοι παρέμεναν στο σπίτι σε κατάσταση αναμονής (standby). Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία κατάφερε να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων της, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες της και διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα κρίσιμων σημείων εξυπηρέτησης, όπως ATMs και EFT-POS.

Η επιτυχία του πλάνου αυτού επιβεβαιώθηκε και από εσωτερική έρευνα, όπου εννέα στους δέκα εργαζόμενους δήλωσαν ότι παρέμειναν ικανοποιημένοι ή απόλυτα ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η εταιρία διαχειρίστηκε την κρίση. Την ίδια περίοδο, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα πιλοτική συνεργασία με το LinkedIn Learning προσφέροντας σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων της πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000+ online μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιχειρηματικών γνώσεων. Στόχος της Printec είναι να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρώπων της, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις της μετά-κρίσεως εποχής, που αναμένονται να είναι αυξημένες.

Ως μία κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, η Printec μέσω του προγράμματος «We Care» πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ενέργειες που εστιάζουν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα στις  χώρες όπου δραστηριοποιείται. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν μια σειρά από δράσεις για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα