Χρηματιστήρια: Ώθηση στο Χ.Α. από το ανοδικό momentum στην Ευρώπη

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 13:45
UPD:13:49
REUTERS/STAFF

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την ανακοίνωση ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων τριμήνου και τις πρώτες ενδείξεις επιστροφής στην κανονικότητα να αίρουν το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας. Δειλά κέρδη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να πασχίζει να φθάσει το όριο των 600 μονάδων.

Ιδιαίτερα ισχνός ο τζίρος, μόλις που υπερβαίνει τα 12 εκατ. ευρώ και τους επενδυτές να είναι σε αναμονή των αποφάσεων της MSCI για την ανασύνθεση των χρηματιστηριακών δεικτών. «Βαρίδι» για τον δείκτη οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών, ενώ πιέσεις δέχονται και οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στον αντίποδα, κέρδη για τις εταιρείες τροφίμων και εμπορίου, άλμα πάνω από 1% για τις εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν ενισχυμένος 0,42%, έχοντας ως στήριγμα τις τηλεπικοινωνίες και τις εταιρείες υγείας.

Κέρδη σε Φραγκφούρτη και Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,84%. Αντίθετη η εικόνα στο Παρίσι, με οριακές απώλειες για τον CAC 40, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωνε άνοδο σχεδόν 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα