ΕΒΕΠ: Με θετικό πρόσημο στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων το α΄τετράμηνο

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 11:04
UPD:11:06
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Θετικό (κατά επιπλέον 212) ήταν το πρόσημο ιδρύσεων νέων εταιρειών στον Πειραιά το πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, διενεργώντας περιοδικό έλεγχο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ το διάστημα 1/1/20 έως 11/5/20, οι εγγραφές επιχειρήσεων ανήλθαν σε 315 έναντι 328 πέρυσι. Αντίστοιχα, οι διαγραφές, από 1/1/20 έως 11/5/20, λόγω διακοπής εργασιών, αλλαγής νομικής μορφής ή έδρας, ήταν 103, εκ των οποίων οι 75 ήταν οριστικές λύσεις ή συγχωνεύσεις εταιρειών. Παρατηρούνται επομένως λιγότερες διαγραφές από πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα που ήταν 116 οι διαγραφές, εκ των οποίων οι 96 οριστικές λύσεις εταιρειών. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το πειραϊκό επιχειρείν η διατήρηση του θετικού προσήμου εγγραφών έναντι διαγραφών, γεγονός που δικαιολογεί την αισιοδοξία του ΕΒΕΠ για τη δύσκολη συνέχεια στη μετά lockdown περίοδο και με την ευκαιρία της σταδιακής επανεκκίνησης της αγοράς επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις αγορές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ο κ. Κορκίδης δήλωσε πως το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής ξεκίνησε «με πολλά χαμόγελα και μεγάλες προσφορές, χωρίς όμως καμία έκπτωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας».

«Την πρώτη μέρα θα την χαρακτήριζα μέρα γιορτής και χαράς, περισσότερο σε ψυχολογία και λιγότερο σε εισπράξεις στα ταμεία, αφού, μετά από δύο μήνες, οι έμποροι είδαν επιτέλους πελάτες να επισκέπτονται τα μαγαζιά τους, έστω για να ρίξουν μια πρώτη ματιά στις ελκυστικές τιμές. Είναι πάντως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όσοι καταναλωτές επισκέφτηκαν κάποιο κατάστημα αγοράσαν κάτι, έστω και μικρής αξίας, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στην αγορά της περιοχής τους» είπε και εξέφρασε την ελπίδα κάθε μέρα η κίνηση και ο τζίρος στην αγορά να βελτιώνεται.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα