Σημαντική αύξηση στα κέρδη της Elbisco το εννεάμηνο

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2001 12:34
UPD:12:36

Αύξηση της τάξης του 32,5% σημείωσε το εννεάμηνο του 2001 ο κύκλος εργασιών της Elbisco Α.Ε. Συμμετοχών, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας τα 44,8 δισ. δρχ. έναντι 33,8 δισ. δρχ. Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ενσωμάτωση για πρώτη φορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ZITO LUKS A.D. στα Σκόπια. Τατ καθαρά αποτελέσματα περιόδου προ δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται σε 1,2 δισ. έναντι 991 εκατ. δρχ. το εννεάμηνο του 20000, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 21,4%.

Οπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, η αύξηση των μεγεθών της Elbisco οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την μετατροπή της σε εταιρεία συμμετοχών, δίδεται βάση από τον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου Filippou Investments, στη βελτιστοποίηση των συνεργιών από την αξιοποίηση των επί μέρους δικτύων διανομής του ομίλου και τη συμμετοχή της Elbisco σε νέες εταιρείες και δραστηριότητες τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό, διευρύνοντας έτσι τη γκάμα των προϊόντων της, σε όλο και μεγαλύτερες αγορές διεθνώς.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας ανέρχεται σε 42,7 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 33,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 2001 οι ενοποιημένες πωλήσεις θα πλησιάσυν τα 60 δισ. δρχ., ενώ τα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ανόργανων εξόδων, κέρδη, θα ανέλθουν σε επτά δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα