Χρηματιστήρια: Η απαισιοδοξία επιστρέφει

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 13:46
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Λίγες ώρες κράτησε το κλίμα αισιοδοξίας σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Χ. Α., με τις μετοχές να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη και να γυρίζουν σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών για δεύτερο κύμα αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. «Βαρίδι» για τις αγορές οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου και ταξιδίων.

Αρνητική η εικόνα και στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να επιστρέφει και πάλι κάτω από το όριο των 610 μονάδων.  Απώλειες 0,35% για τον δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, πτώση πάνω από 2% για τον επιμέρους δείκτη χημικών, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται οι τιμές του πετρελαίου. «Αντέχουν» οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται σχεδόν 0,60% αυτή την ώρα.

Αρνητική η εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,81% και σχεδόν το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου να κινούνται πτωτικά, πλην του Μιλάνου, που ισορροπεί μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο DAX της Φραγκφούρτης έχανε πάνω από  μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού κατέγραφε απώλειες 1,44%. Αρνητική η εικόνα και στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,54%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα