Φαρμακευτικά προϊόντα και σκευάσματα έδωσαν ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 12:48
UPD:12:56

'Aνοδο 0,6% σημείωσε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα η βιομηχανική παραγωγή, έπειτα από την πτώση 3,2% του Φεβρουαρίου. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 1,2%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τους επιμέρους τομείς που συνθέτουν τον δείκτη, η παραγωγή στο μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε 2%, Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι εξής κλάδοι: παραγωγής προϊόντων καπνού, χαρτοποιίας και κατασκευής χάρτινων προϊόντων, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

Στον αντίποδα, η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησε 5,1%, ενώ και η παραγωγή μεταλλευμάτων συρρικνώθηκε 4,3%. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις των δεικτών στους επιμέρους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα