Eni: Επενδύσεις 28 δισ. δολ. στη Λιβύη την επόμενη δεκαετία

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007 16:47
UPD:16:48

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, η οποία θα της επιτρέψει να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη, υπέγραψε η ιταλική Eni με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, National Oil Corp (NOC).

Βάσει αυτής, Eni και NOC πρόκειται να ανανεώσουν τα υπάρχοντα συμβόλαια για την παραγωγή πετρελαίου και αερίου μέχρι το 2042 και το 2047 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο ιταλικός όμιλος συμφώνησε να επενδύσει το ποσό των 28 δισ. δολ. σε ενεργειακά πρότζεκτ στη Λιβύη μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι δύο εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν νέες δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές κοντά σε υπάρχοντα πετρελαϊκά πεδία, στα οποία μάλιστα θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο προηγμένες τεχνολογίες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους.

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, Eni και NOC σκοπεύουν να επεκτείνουν την εξαγωγική δυνατότητα του σταθμού Mellitah από οκτώ δισ. σε 16 δισ. κυβικά μέτρα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε πως «είναι ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών προμηθειών στη χώρα μας».

Η ιταλική εταιρεία δραστηριοποιείται στη Λιβύη από το 1959 και αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη χώρα, παράγοντας περίπου 250.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα