Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση ζημιών από την Wells Fargo & Co. σε συνδυασμό με την προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής στόχου των μετοχών των ιαπωνικών τραπεζών από την UBS AG, που τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών των ΗΠΑ ενδέχεται να περιορίσει την ανάπτυξη των κερδών των οικονομικών οργανισμών διεθνώς.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της τρίτης μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Posco, της τέταρτης χαλυβουργίας στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση των κερδών της τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 1% φθάνοντας στις 165,05 μονάδες στις 10:48 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του περιφερειακού δείκτη μεταξύ των 10 κλάδων που τον αποτελούν. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,1%, ενώ στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες 3,2%, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τις 17 Αυγούστου.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη σημείωσαν άνοδο για έκτη ημέρα χθες και σε ποσοστό 1,7%, φθάνοντας τα 87,61 δολ. το βαρέλι, για να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ. Οι τιμές του αργού πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ήταν στα 87,43 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα