Τηλεκπαίδευση σε όλες τις δημόσιες ναυτικές σχολές μετεκπαίδευσης-κατάρτισης στελεχών ΕΝ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 15:54
UPD:16:04
hcg.gr

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εφαρμογής τής εξ αποστάσεως διδασκαλίας και στις υπόλοιπες δημόσιες σχολές μετεκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών εμπορικού ναυτικού (ΚΕΣΕΝ, Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, Σχολή Θαλαμηπόλων), όπως δρομολογήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Microsoft.

Και αυτή η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται ήδη στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ομαλά η εκπαίδευση των καθηγητών, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ξεκινήσει τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Αυτή τη στιγμή οι διευθύνσεις σπουδών των σχολών, οι διοικήσεις και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αναλύουν τα δεδομένα και μελετούν τους ειδικούς όρους, τις προϋποθέσεις, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση του επιπέδου των σπουδών και την πλήρη συμμόρφωση με τη Διεθνή Σύμβαση STCW 1978, όπως έχει τροποποιηθεί.

Από τη διαδικασία θα ωφεληθούν όσοι παρακολουθούν τους παραγωγικούς κύκλους εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων/Μηχανικών/Ραδιοηλεκτρονικών - Ραδιοεπικοινωνιών), καθώς και όσοι παρακολουθούν τους κύκλους εκπαίδευσης των σχολών σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, αλλά και της σχολής μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων.

Υπολογίζεται, κατά προσέγγιση, ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 ναυτικοί και 73 στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών.

Γ. Πλακιωτάκης: Θα ολοκληρωθούν κανονικά τα εξάμηνα

H διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα ολοκληρωθεί ομαλά και στα τέσσερα διαφορετικά εξάμηνα φοίτησης που είναι σε εξέλιξη το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, δήλωσε σε σημερινή τηλε-συνέντευξή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τόνισε ότι τα εξάμηνα φοίτησης ολοκληρώνονται σταδιακά από 12/06 του 2020 μέχρι και 30/06 του 2020, ανάλογα με τον χρόνο έναρξη του εξαμήνου ανά σχολή. Όπως είπε, η εξεταστική περίοδος στη συνέχεια θα γίνει με φυσική παρουσία, από 15 Ιουνίου μέχρι και 17 Ιουλίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης των σπουδαστών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας πήγε εξαιρετικά καλά και υπήρξαν περιπτώσεις που η συμμετοχή των σπουδαστών ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι με τη φυσική παρουσία.

«Είναι κάτι που αξίζει να σημειώσουμε και ίσως στο μέλλον το θέμα της τηλεκπαίδευσης να μπορέσει να λύσει πολλά λειτουργικά προβλήματα» σημείωσε.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ευγενίδου για την ενεργό συμμετοχή του στο θέμα της τηλεκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, προσθέτοντας ότι το υπουργείο σκοπεύει να την επεκτείνει και στον τομέα της μετεκπαίδευσης-επιμόρφωσης- κατάρτισης για τους αξιωματικούς του Εμπορικού αλλά και όλους τους ναυτικούς ειδικών κατηγοριών και ειδικοτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα