ΥΠΑΝΕΠ: Από 20/5 οι νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα δανείων με επιδότηση επιτοκίου

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 17:23
UPD:19:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Aπό τις 20 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έκανε γνωστό με νέα σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

Νωρίτερα, το ΥΠΑΝΕΠ είχε ανακοινώσει πως η ισχυρή ζήτηση οδήγησε σε υπερκάλυψη του νέου προγράμματος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη χορήγηση δανείων με επιδότηση επιτοκίου και «προς το παρόν δεν είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων».

Σε τρίτη ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει πως «ως προς το δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίου κίνησης με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διευκρινίζεται ότι λόγω του υπερβολικού αριθμού αιτήσεων που υπερκαλύπτουν το αρχικά προϋπολογισθέν ποσό, το σύστημα έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η οποία κρίθηκε αναγκαία λόγω ακριβώς του μεγάλου όγκου αιτήσεων.

Η πρόσκληση είναι ενιαία και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και ενιαία με νέες αιτήσεις να υποβάλλονται από 20 Μαΐου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα