Στο LME η Χαλυβουργία Ελλάδος

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 14:00

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Χαλυβουργία Ελλάδος τη διαδικασία εγγραφής των προϊόντων της στο Χρηματιστήριο Μετάλλου του Λονδίνου (London Metal Exchange - LME) για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων (futures) αγοράς και πώλησης Μπιγιέτας.

Η μπιγιέτα είναι ημιέτοιμο προϊόν σιδήρου το οποίο χρησιμοποιούν οι χαλυβουργίες για την παραγωγή ράβδων οπλισμού σκυροδέματος, χονδροσύρματος καθώς και άλλων επιμηκών προϊόντων χάλυβα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που τo Χρηματιστήριο Μετάλλου του Λονδίνου εντάσσει τη Μπιγιέτα προς διαπραγμάτευση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Martin Abbott, ανακοίνωσε την εγγραφή της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο επίσημο δείπνο της ετήσιας συνάντησης του LME που έγινε στο Λονδίνο στις 9 Οκτωβρίου 2007.

Το LME θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου 2008 τη διαπραγμάτευση συμβολαίων αγοράς και πώλησης Μπιγιέτας. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, η Χαλυβουργία Ελλάδος θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράζουν τα προϊόντα της με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα