Κίτρινη κάρτα από Κομισιόν για το πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 14:34

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σήμερα διαδικασία για παράβαση κατά της Ελλάδας, του Βελγίου, της Εσθονίας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Σουηδίας, επειδή δεν κοινοποίησαν το εθνικό τους πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2007, όπως όφειλαν σύμφωνα με την οδηγία του 2006 για την ενεργειακή απόδοση κατά την τελική χρήση και τις ενεργειακές υπηρεσίες.

Τα σχέδια δράσης αφορούν τις εθνικές στρατηγικές για την επίτευξη του στόχου της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 9% μέχρι το τέλος του 2016 καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη θα συμμορφωθούν με μία σειρά άλλων διατάξεων της οδηγίας.

«Τα εθνικά σχέδια δράσης για την ενεργειακή απόδοση δείχνουν τη δέσμευση των κρατών μελών για καθαρότερη, φθηνότερη και ασφαλέστερη μορφή ενέργειας, την ενέργεια που δεν καταναλώνουμε. Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου γιατί 12 κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει το σχέδιό τους», δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος κ. Piebalgs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα