Ο ΣΕΤΕ αντίθετος σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 14:58

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΕΤΕ), προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση στον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, η αύξηση του ΦΠΑ «θα επιβαρύνει δραματικά το ήδη υψηλό κόστος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά τους αποτελέσματα, επηρεάζοντας παράλληλα αρνητικά μια σειρά δραστηριοτήτων στην ευρύτερη οικονομία, που εξαρτώνται άμεσα από την τουριστική κίνηση».

Ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τονίζει ο Σύνδεσμος, μπορεί μεν να δώσει πρόσκαιρη ανάσα στα έσοδα του Δημοσίου, αλλά μεσομακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων του, λόγω της μείωσης της ανταγωνιστικότητος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα ο ΣΕΤΕ σημειώνει πως τα συμβόλαια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους Tour Operators υπογράφονται κάθε χρόνο από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού και είναι απόλυτα δεσμευτικά, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα