Ενα μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου, σε ισχύ η ρύθμιση για την προσωρινή σύνταξη

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 16:05

Σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για καταβολή προσωρινής σύνταξης.

Με εγκύκλιο του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, δημιουργούνται γραφεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων σε κάθε Ταμείο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για την καταβολή, εντός 15 ημερών από το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης, προσωρινής σύνταξης που θα ισοδυναμεί με το 80% της κανονικής.

Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, Γιώργος Κουτρουμάνης, για το χρόνο έναρξης εφαρμογής του μέτρου, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση των ασφαλιστικών ταμείων.

«Αν επιμείνετε στο 15νθημερο θα κινδυνεύει να μείνει ανενεργή η διάταξη», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι, κάθε περίπτωση χρειάζεται ενάμιση μήνα για τη διεκπεραίωσή της.

Απαντώντας, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, επεσήμανε ότι η σχετική ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και άρα, όπως είπε, θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την καλύτερη οργάνωση του συστήματος.

Αμφιβολίες για τη διασφάλιση του απορρήτου των στοιχείων κοινωνικής ασφάλισης που διαχειρίζεται το κεντρικό σύστημα ΗΔΙΚΑ, εξέφρασαν τόσο ο κ. Κουτρουμάνης όσο και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες και ότι το σύστημα έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αξιοπιστίας και κανένας ιδιώτης ή συνταξιούχος δεν έχει παραπονεθεί για κακή χρήση των στοιχείων του.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα