ΟΛΠ: «Πράσινο φως» για τη μετατροπή σε ναυπηγείο της ΝΕΖ Περάματος

Aντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ
Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 07:26
UPD:07:27

Από την έντυπη έκδοση

Σε ναυπηγείο έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, που ελέγχεται μετοχικά από την Cosco.

Έπειτα από πολύμηνες διαδικασίες και αφού είχε «χάσει» σε επίπεδο περιφέρειας και επιτροπών υπουργείου Ανάπτυξης, ο ΟΛΠ προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο με την απόφασή του 766 - 29/4/2020 (Ε τμήμα επταμελούς σύνθεσης) έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του ΟΛΠ για την υπόθεση άρνησης της Περιφέρειας χορήγησης άδειας εγκατάστασης ναυπηγείου. 

ΣΕΝΑΒΙ: «Μολών Λαβέ»

Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, προκειμένου όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν πρόσβαση στο σκεπτικό, αλλά ακόμα και η πληροφορία που κυκλοφόρησε στο μεγάλο λιμάνι έχει ξεσηκώσει ήδη κύματα αντιδράσεων στο μέτωπο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη Ζώνη για εργασίες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΝΑΒΙ Βασίλη Κανακάκη στη «Ν» ο οποίος επισημαίνει ότι η σύμβαση παραχώρησης της περιοχής που ελέγχεται από τον ΟΛΠ, μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και λιμανιού, δεν επιτρέπει τη λειτουργία ναυπηγείου, παρά μόνο επισκευαστικής βάσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα