Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 09:33

* ΕΞΠΡΕΣ: «Σταθερό φορολογικό καθεστώς στην 4ετία. Ο Γ. Αλογοσκούφης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει στους φόρους».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέος μέτοχος στην ΤΙΤΑΝ. Η Mitica κατέχει το 5% της εταιρείας. Συμφωνία Γ. Τζιβέλλη με Α. Βγενόπουλο-Στη MIG νέο πακέτο της Attica».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ο Σαουίρις πήρε την Tellas. Υπεγράφη η συμφωνία με τη Wind Hellas χθες το απόγευμα».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ομοβροντία» φορέων κατά ενδεχόμενης αύξησης ΦΠΑ. Ο ξενοδοχειακός κλάδος αντιδρά σύσσωμος στην επιβάρυνση του κόστους».

Tellas

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «ο Αιγύπτιος μεγιστάνας κ. Ναγκίμπ Σαουίρις είναι πλέον ο απόλυτος άρχων της Tellas. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας, με βάση την οποία η ΔΕΗ μεταβίβασε το μερίδιο που είχε στην Tellas (50% πλην 1 μετοχή) στη Wind Ελλάς, θυγατρική της Weather Investments, έναντι 175 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Wind Ελλάς θα προχωρήσει στην εξαγορά δύο μετοχών από τη Wind Ιταλίας, συγκεντρώνοντας έτσι την ελέγχουσα πλειοψηφία , 50% συν μία μετοχή στην Tellas.»

ΦΠΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «καταιγίδα αντιδράσεων προκαλεί η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ και άλλων εμμέσων φόρων. Μετά το ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης προστέθηκαν στους αντιτιθέμενους ο ΣΕΛΠΕ, το ΒΕΑ και σύσσωμος ο ξενοδοχειακός κλάδος. Ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, χθες προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς αύξηση του ΦΠΑ. Η δήλωση αφήνει πλέον ανοιχτό μόνο το χρόνο εφαρμογής του μέτρου, καθώς στελέχη του υπουργείου εξετάζουν εάν η αύξηση θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις. Αν προσμετρηθούν οι αντιδράσεις, μάλλον θα ισχύσει ύστερα από ένα ή δύο χρόνια, ενώ άλλες κυβερνητικές πηγές χθες το βράδυ μιλούσαν για αύξηση 1% από το 2009».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα