Χρηματιστήρια: Η οικονομία «νοσεί», οι δείκτες «λυγίζουν»

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 13:53
UPD:13:55
STAFF

Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επισκιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους περισσότερους δείκτες στο «κόκκινο» και εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε λίγη ώρα. Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κάνει προσπάθειες να κρατηθεί πάνω από τις 640 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος ο επιμέρους δείκτης του κλάδου των τραπεζών, απώλειες και για τον κλάδο πρώτων υλών και πετρελαίου. Στον αντίποδα, κέρδη για τους επιμέρους κλάδους Τροφίμων και ταξιδίων και αναψυχής.

Νευρικότητα και οριακές απώλειες στην υπόλοιπη Ευρώπη με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,08% και τους επενδυτές εν αναμονή της «ετυμηγορίας» της ΕΚΤ, που καλείται να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πτώση πάνω από 1% για τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ πιέσεις δέχονται και οι τράπεζες, μετά τα αποτελέσματα των SocGen και Lloyds Banking Group.

Στο κόκκινο Φραγκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να εμφανίζει ο ιταλικός FTSE MIB(-0,60%) και ο FTSE 100 του Λονδίνου, χάνοντας 0,71%.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα